Κτήριο ΕΠΑΛ, Παλιές Αλυκές 26450 23873 mail@saeklefkadas.gr Δευ-Παρ: 13.00 - 21.00
Μειωμένο εισιτήριο για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση η οποία προβλέπει μειωμένα εισιτήρια για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των φοιτητών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των καταρτιζόμενων των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.).

Το δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου ισχύει για όλο το έτος από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, ισχύει για όλη τη χρονική διάρκεια των τεσσάρων εξαμήνων κατάρτισης και στα χρονικά διαστήματα διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης και μέχρι να αποκτήσει την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) ή την απώλεια της ιδιότητας του καταρτιζόμενου για οποιοδήποτε λόγο.

Οι καταρτιζόμενοι των Σ.Α.Ε.Κ. δικαιούνται δελτίο ειδικού εισιτηρίου με έκπτωση επί της ισχύουσας τιμής, ως εξής:

  • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει η Σ.Α.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος.
  • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα της Σ.Α.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.
  • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα της Σ.Α.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Απόφαση για μειωμένο Εισιτήριο

Στεγαστικό Επίδομα σε καταρτιζόμενους Σ.Α.Ε.Κ.

Με το νόμο 4842/2022, στο άρθρο 115, τροποποιείται το άρθρο 10 του ν. 3220/2004 και πλέον δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα και οι καταρτιζόμενοι των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, στους οποίους χορηγείται, υπό προϋποθέσεις, ετήσιο στεγαστικό επίδομα 1.500€.

Επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση, καθορίστηκαν οι διαδικασίες και  τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους καταρτιζόμενους των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στεγαστικό Επίδομα σε Καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ

Σπούδασε στη ΣΑΕΚ Λευκάδας

και κάνε την ειδικότητα που σε ενδιαφέρει, επάγγελμα!

7 ειδικότητες - τμήματα

λειτουργούν στο εαρινό εξάμηνο κατάρτισης

120 σπουδαστές

παρακολουθούν σε όλες τις ειδικότητες

35 εκπαιδευτές

διδάσκουν σε όλες τις ειδικότητες

Σχετικά με εμάς...

Το σχ.έτος 2023-2024, στη ΣΑΕΚ Λευκάδας λειτουργούν επτά (7) ειδικότητες με σύνολο σπουδαστών 123 άτομα
  • Ίδρυση: 1992
  • Αυτόνομη Λειτουργία: 1992 - 2004
  • Παράρτημα του ΔΙΕΚ Πρέβεζας: 2004 - 2010
  • Αναστολή Λειτουργίας: 2010 - 2014
  • Επανίδρυση - Αυτόνομη Λειτουργία: 2014 - σήμερα

Θα μας βρείτε...

Κτηριακό Συγκρότημα ΕΠΑΛ

Παλιές Αλυκές Λευκάδας
2645023825 (Διευθυντής)
2645023873 (Γραμματεία)
mail@saeklefkadas.gr
Δευτέρα-Παρασκευή: 13.00 - 21.00

Σύνδεσμοι

Impressum

Es ist ein lang erwiesener Fakt, dass ein Leser vom Text abgelenkt wird, wenn er sich ein Layout ansieht. Der Punkt, Lorem Ipsum zu nutzen, ist, dass es mehr oder weniger die normale Anordnung von Buchstaben darstellt und somit nach lesbarer Sprache aussieht. Viele Desktop Publisher und Webeditoren nutzen mittlerweile Lorem Ipsum als den Standardtext, auch die Suche im Internet nach "lorem ipsum" macht viele Webseiten sichtbar, wo diese noch immer vorkommen. Mittlerweile gibt es mehrere Versionen des Lorem Ipsum, einige zufällig, andere bewusst (beeinflusst von Witz und des eigenen Geschmacks)